TEVÉKENYSÉGEINK

Cégünk foglalkozási területei

Gépgyártás

Kiváló minőségű könyvkötő és vágógépek gyártása

Szerszám- és alkatrészgyártás

Egyedi szerszámok és gépalkatrészek testreszabott gyártása

Gépgyártás


Több, mint 20 éves tapasztalattal redelkezünk a nyomdaipari gépek, különös tekintettel a könyvkötőgépek és papírvágók gyártása terén.

TERMÉKEINK

Könyvkötő gépek PUR ragasztórendszerrel

Lamibind 340 PUR

A világ egyik leghatékonyabb zárt-PUR rendszerű félautomata könyvkötőgépe, mely tökéletesen alkalmas kis szériájú offset, és digitális nyomtatású A4-A5 munkák kötésére. A gép ragasztóegysége a RIGO által kifejlesztett és szabadalom alatt álló rendszer koncepciója, egyedülállósága a ragasztó tartály méretének köszönhető, mely kisebb mint 0,5 kg, ezáltal magasabb hatékonyság és kevesebb veszteség keletkezik.

Bővebben

Lamibind 420 PUR

A világ egyik leghatékonyabb zárt-PUR rendszerű félautomata könyvkötőgépe, mely tökéletes kis és közepes szériájú és digitális munkák kötésére. A gépragasztó egysége a RIGO által kifejlesztett és szabadalmaztatott rendszer, egyedülállósága a „magas nyomású” zárt rendszer, mely tökéletes gerinc és oldalkenést biztosít, továbbá a gép egy „HYBRID” gép,a 2 kg-os ragasztó tartály PUR és EVA alapú ragasztóval egyaránt használható, ezáltal magasabb hatékonyság és kevesebb veszteség keletkezik.

Bővebben

Millbind 420 PUR

A Millbind 420 PUR a világ egyik leköltséghatékonyabb professzionális félautomata könyvkötőgépe. A gép egyedi, magasnyomású zárt PUR ragasztórendszerrel rendelkezik, amelyet a digitális PUR kötőgyártók körében is kimagasló technológiaként tartanak számon.

Bővebben

Megabind 420 PUR

A Megabind 420 PUR a világ egyik leghatékonyabb zárt-PUR rendszerű félautomata könyvkötőgépe, mely tökéletes közepes szériájú és digitális munkák kötésére. A gép fel van szerelve borítóbehúzó egységgel mely egyben elvégzi a borító bígelését is. A gép ragasztó egysége a RIGO által kifejlesztett és szabadalmaztatott rendszer, egyedülállósága a „magas nyomású” zárt rendszer, mely tökéletes gerinc és oldalkenést biztosít...

Bővebben

Lamibind 3000 PUR

A Lamibind 3000 PUR a világ egyik legköltséghatékonyabb professzionális félautomata könyvkötőgépe. Tagja a Lamibind termékcsaládnak, valamint rendelkezik minden olyan alapvető funkcióval, amelyre egy közepes nyomdának szüksége lehet.

Bővebben

Perfect Binder 420 PUR

A világ egyik leghatékonyabb zárt-PUR rendszerű automata könyvkötőgépe, mely tökéletes nagy szériájú és digitális munkák kötésére. A gép ragasztó egysége a RIGO által kifejlesztett és szabadalmaztatott rendszer, egyedülállósága a „magas nyomású” zárt rendszer, mely tökéletes gerinc és oldalkenést biztosít, továbbá a gép egy „HYBRID” gép,a 2 kg-os ragasztó tartály PUR és EVA alapú ragasztóval egyaránt használható, ezáltal magasabb hatékonyság és kevesebb veszteség keletkezik.

Bővebben
KÖNYVKÖTŐ GÉPEK HOT-MELT RAGASZTÓRENDSZERREL

Lamibind 2000 EVA

A Lamibind 2000 EVA könnyen kezelhető, egyszerű, félautomata könyvkötőgép, amely kiváló a "gyors nyomdák" számára, így ideális A4-es és A5-ös könyvek kötéséhez. Kivehető marószeleppel és burkolat-érzékelővel működik, mely szalagkötési eljárásra lett tervezve..

Bővebben

Lamibind 420 HM

A Lamibind 420 HM a legjobb választás kis és közepes széria munkák kötésére. a dokumentum gerincének megmunkálása fix marási magassága mely 0,5mm és borzolással történik együttesen, ez biztosítja a dokumentum megfelelő előkészítését.

Bővebben

Millbind 420 HM

A Millbind 420 Hot-Melt félautomata könyvkötőgép tagja a Millbind termékcsaládnak, ami rendelkezik minden olyan alapvető funkcióval, amelyre egy közepes nyomdának szüksége lehet. A gép marólemezre szerelt speciális vágókésekkel rendelkezik, melyek segítenek előkészíteni a kötési felületet.

Bővebben

Megabind 420 HM

A Megabind 420 HM rendelkezik mindazon funkciókkal, amelyeket egy közepes nagyságú nyomda igényel. A gép fel van szerelve borítóbehúzó egységgel mely egyben elvégzi a borító bígelését is, továbbá marótárcsával, mely a könyv gerincéből 3 mm-t képes lemarni s egyben a dokumentum gerincét borzolni.

Bővebben

Perfect Binder 420 HM

A Perfect Binder 420 HM professzionális kötést tesz lehetővé. Azon nyomdák elengedhetetlen gépe, melyek nagy szériában foglalkoznak könyvkötéssel. A gép kezelése egyszerű: a behelyezett dokumentumot automatikusan beméri és a szükséges beállításokat automatikusan elvégzi úgy mint, a tárcsás oldalfelkenő és a bígelési szélesség állítása, akár minden egyes dokumentum esetén.

Bővebben
Papírvágó gépek

E-cut

Az e-cut elektromechanikus vágógép család a leghatékonyabb választási lehetőség kis- és közepes méretű nyomdák számára. A különleges vágási módszernek köszönhetően, kategóriájában egyedülálló vágási sebességgel rendelkezik.

Bővebben

Hydrocut

A Hydrocut hidraulikus papírvágó gépcsalád meghatározó szerepet tölt be digitális nyomdák tevékenyégi körében. A legmagasabb biztonsági színvonalon működik (kézi működtetés, optikai fényfüggöny), továbbá rendkívül alacsony zajszinten üzemel.

Bővebben

Egyedi szerszámkészítés


Testreszabott szerszám, és alkatrész gyártását biztosítjuk egyedi igények szerint.

SZOLGÁLTATÁSOK


ÖNTŐFORMA KÉSZÍTÉS

Szerszámgyártás – műanyag fröccsöntés, kivágó-, hajlító-, mélyhúzó szerszámok; nyomásos „Al” öntő szerszámok, öntőminták készítése, PU habosító szerszámok készítése, egyszínű és többszínű szerszámok készítése, különböző TR, Gumi, Szilikon, EPDM szerszámok széles választéka.

SZABÁSZKÉSGYÁRTÁS

Tevékenységünkben meghatározó szerepet tölt be a szabászkések gyártása. Cégünk bőr, textilipari, egy és kétélű, különféle alakos lyukasztókkal kombinált kések cipőipari és autóipari szabászkések készítését végzi több évre visszamenő nagy szakmai tapasztalattal.

ALUMÍNIUM ÖNTÉS

Alumínium öntészet területén cégünk többféle gyártás technológiát is használ. A homokformázásos öntészettől kezdve a kokillás öntésen át az igen speciális úgynevezett alacsony nyomásos öntészetig cégünk igen nagy gyártási tapasztalattal rendelkezik.ALKATRÉSZGYÁRTÁS

A szerszámgyártási és a gépgyártási adottságunkból kifolyólag, cégünk nemcsak szerszágyártással és gépgyártással, hanem különböző alkatrész megmunkálással is foglalkozik.

TERVEZÉS

A tervezőrendszereket számítógépes tervezés terén nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek használják. Az általunk tervezett és a műanyagipar részére gyártott szerszámokat CNC vezérlésű gépeken munkáljuk meg.

LEMEZMEGMUNKÁLÁS

Gépgyártáshoz és az elektronikai iparhoz kapcsolódó lemezalkatrészek nagypontosságú vágása, hajlítása és készre szerelése..

REFERENCIÁK

Magyar Termék Nagydíj

Innovációs díj

Media


EU Pályázataink


Vállalatirányítási rendszer bevezetése a RIGO Kft-nél

A RIGO Kft. egy komplett ERP szoftver beszerzését tervezi megvalósítani, amely CRM, mobilalkalmazás, gyártás és projektkezelés, beszerzés és logisztika, munkaidő és HR, kontrolling és döntéstámogatás, pénzügy és számvitel, elektronikus iratkezelés (dokumentumtár), valamint munkafolyamat-irányítási rendszer (workflow) modulokból tevődik össze. A Társaság célja jelen beruházás megvalósításával, hogy korszerűsítse informatikai rendszerét és ezzel együtt nagymértékben növelje működésének hatékonyságát, valamint átláthatóságát.


Bővebben

Cégünkről


A RIGO Kft. 1990-ben alakult 25 millió forintos törzstőkével. 100 %-ban magyar tulajdonú cég, családi vállalkozás.


A Kft. székhelye Budapest, Orsovai út 3., két telephelyen, Martfűn és Tiszaföldváron folyik a termelés. A telephelyek a Kft tulajdonában vannak, a termelés korszerűen felszerelt üzemcsarnokokban folyik, melyekben teljes körű az infrastrukturális kiépítettség. A dolgozói létszám növekvő. A személyi állományt jól képzett, európai nyelveket is beszélő szakemberek alkotják. Az árbevétel folyamatos növekedését a – könyvkötőgép gyártásban- folyamatos piac orientált K+F innováció, és az ehhez kapcsolódó technológiai fejlesztés eredményezte, melyhez kapcsolódott a széleskörű marketing munka, a vevő gondozás és nem utolsó sorban a termékeink magas minősége. A beszállítókkal rendezett szerződéses kapcsolatban állunk. A kialakult alvállalkozói kapcsolatok rendezettek, hosszú távúak, és több éves múltra tekintenek vissza. A sokoldalú forgácsolási munkát korszerű CNC megmunkáló központokkal végezzük. A RIGO Kft. két telephelyen folytatja termelő tevékenységét.


GYÁRTÁS

Martfű

A cég központi egységeként működik. A termelés meghatározó feladatainak elvégzése. Tevékenységei közül a martfűi telephelyen valósul meg a könyvkötőgép gyártás, a szerszámgyártás, a szabászkés gyártás, és az alumínium öntés és megmunkálás, valamint a termeléshez kapcsolódó tervezési technológiai feladatok végrehajtása.

Tiszaföldvár

A tiszaföldvári telephelyen CNC lézervágó valamint CNC élhajlító gép és egyéb lemezmegmunkáló gépekkel gyártjuk a lemez alkatrészeket a gépvázakat. Szabad kapacitásban pedig külső megrendelések teljesítésére is sor kerül. Cégünk 1998 óta rendelkezik ISO 9001 minősítési rendszerrel, valamint az általunk gyártott gépek és berendezések CE minősítettek.

Megközelítés

A martfűi telephelyünket Szolnok felől a 442. számú főúton a körforgalom előtt jobbra fordulva találja meg.
Martfű napjainkban is Jász-Nagykun-Szolnok megye legdinamikusabban fejlődő városa. Jól kiépített infrastruktúrával, magas színvonalon termelő ipari üzemekkel és nagyszámú, képzett munkaerővel rendelkezik.

Kapcsolatfelvétel

Sales manager (international):

Szőke Krisztián | szoke.krisztian@rigokft.hu


Sales manager (local):

Szabó Csaba | szabo.csaba@rigokft.hu


After sales manager:

Kalmár Imre | kalmar.imre@rigokft.hu